MENÜMENÜ
 
 
Geçici Bakımevi

 

Kağıthane Belediyesi Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezimiz, gönüllü hayvan dostları, sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içerisinde olup,  Veteriner Hizmetleri Servis sorumlusuna bağlı  olarak saha sorumlusu olarak 1 veteriner hekim,Geçici Bakımevi sorumlusu  1 Veteriner Hekim,bir hayvan toplama aracı,bir Hayvan Nakil aracı ve bir de   besleme aracı olarak 15 personel ile görev yapılmaktadır.

Geçici Bakım evi Ve Rehabilitasyon Merkezimizde aşağıdaki bölümlerden oluşmaktadır.

I-Laboratuar ve Görüntüleme Bölümü:Bu bölümler bağımsız olarak iki ayrı bölümden oluşmaktadır.Birinci bölümde Hemogram ve Biyokimyasal tahliller yapılmaktadır.İkinci bölümde ise Röntgen ve Ultrasounografi cihazları ile görüntüleme yapılmakatdır.Ve bu bölüm Türkiye Atom Enerjisi Kurumundan ruhsatlandırılacaktır.

II-Hayvanların İlk konulan Bölüm:Sokaktan getirilen hayvanlar ilk muayane ve kontrollerinin ardından
A) Karantina bölümü:Bu bölüm bağımsız olaral 2 adet karanti bölümü mevcuttur.Dışarıdan ilk gelen hayvan burada tutulmaktadır.
B)Yıkama ve Traş Bölümü:Sokaktan Geçici Bakımevine alınan hayvan karantina bölümünden buraya alınıp,dış paraziti varsa dış parazit yönünden ılık su tertibatı ile küvet içinde yıkamaya alınır.Kurulanır.Ve karantina bölümüne alınır.Tüy değişimi düzgün olmayan yada deri problemi olan hayvan ilk önce uygun şampuan seçilerek yıkanıp,kurulanıp,traş edilir.Karantina Bölümüne konulur.Karantina bölümünde sağlıklı olan hayvanlar ırklarına ve karakterleri göre aşağıda bulunan yerlere konular;
C)Küçük Irklar bölümü:
D)Orta Irklar Bölümü:
E)Büyük Irklar Bölümü

III-Sonraki Bölüm:
1-Kısırlaştırma Bölümü:İlk bölüme konulupta sağlam olduğu tespit edilen hayvanlar kısırlaştırılmak üzere kısırlaştırma bölümüne alınır.
2-Tedavi Bölümü:Karantina Bölümünde olupta bulaşıcı bir hastalığı olmayan,tedavi edilmesi gereken durumlarda tedavi ünitesine alınır.
4-Bulaşıcı Hastalık Bölümü:Bulaşıcı hastalığı olan köpek ya karantina da tutulur yada en uç noktalardaki tekli kafeslere alınıp diğerleriyle teması engellenir.
5-Yetişkin Bölümü:Bu bölümde tutulanlar sakin kavga etmeyen,sahiplendirilmek istenen hayvanlar gece burada tutulur,gündüz ise açık gezinme yerlerine bırakılır.
6-Gezinme Bölümü:Bakıma muhtaç olan ve yetişkin sağlam olanlar sahiplenilsin diye gündüzleri dışarıda tutulmaktadır.
7-Yemek Hazırlama Bölümü
8-Kedi evi:Hastaların konulduğu bölüm,sağlamların konulduğu bölüm.

Geçici Bakımevlerine , sokakta bulunan yada toplatılıp getirilen hayvanlar karantina altında tutulur.Eğer bir bulaşıcı hastalığı yoksa Rehabilitasyon işlemlerine tabi tutulur;Rehbalitasyon işlemleri olarak
a)Numaralama
b)Kısırlaştırma
c)10 Gün Geçici Barındırma
d)10 gün sonra Kuduz Aşılaması
e)Sahiplendirme;Bu amaçla 10 gün Geçici Barındırma
f)Sahiplendirilemeyenleri alındığı ortama tekrar bırakma adı altında bir dizi faaliyetleri yıllardan beri ara vermeden ve zamanla yarış içinde devam ettirmekteyiz.

Böylece Geçici Bakımevimiz de sokak hayvanlarının 10 gün tutulduğunu,bu süreçte bir sahip bulmağa çalışıldığını  ve sahip bulunamadığında ise alındığı ortama tekrar  bırakılacağı, bilinmesi ve göz ardı edilmemesi gereken  bir konu dur.Bazı vatandaşlarımızın  talebinde  ise “ben bakamıyorum ,belediye bir ömür boyu barınakta baksın “gibi talepler yasalara ve  oluşturulan yapılanmaya göre değerlendirme yapıldığında  hem yasalara hem de yürürlükteki yasalara göre ters bir durum olduğunu,belediyelerin  5199 Sayılı kanun ve yönetmeliğe bağlı çalıştığı bilinmesi gereken bir konudur.

Geçici Bakımevimizi hafta içi saat:10.00-12.00 ve 13.00-15.00 Saatleri arası Gönüllü ve Ziyaretçi talimatımıza riayet ederek ziyaret edebilirsiniz.

 

T.C. Kağıthane Belediye Başkanlığı -- Copyright © 2017