MENÜMENÜ
 
 
BAŞKAN ÖZTEKİN'DEN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109'uncu yıldönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla Kağıthane Meydanı'nda gerçekleşen resmi tören ile anma ve kutlama etkinliği düzenlendi.



Çanakkale Zaferi'nin bu yıl 109'uncu yıldönümü. Tüm yurtta olduğu gibi Kağıthane'de de bugüne özel törenler düzenlendi. Kağıthane Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenkler konulmasının ardından başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Etkinliklerin bir sonraki adresi Kağıthane Belediyesi'ne bağlı Sultan Selim Kültür Merkezi oldu. Öğrenciler tarafından sahnelenen tiyatro, şiir ve müzik dinletisi ile belgesel sunumları; duygu yüklü anlar yaşattı. Sultan Selim Merkez Camisi'nde de şehitler adına mevlit okutuldu.

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin bugüne özel yayımladığı mesajında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı: '' 19 Şubat 1915 tarihinde başlayan ve Türk milletinin varlığını sürdürmek için mücadele verdiği Çanakkale Savaşı; işgal altındaki yurdunu zorluk ve yokluğa rağmen canları pahasına koruyan kahraman ecdadımızın, vatan ve bayrak sevgisini tüm dünyaya gösterdiği, düşmana da 'Çanakkale Geçilmez' gerçeğini kabul ettirdiği şanlı zaferin adıdır. Çanakkale´de kutsal değerlerimiz uğruna, tüm olumsuzluklara karşı canı pahasına çarpışan kahraman ordumuz ile yüce milletimiz, kara ve deniz savaşlarında hür ve bağımsız yaşama kararlılığını dünyaya ilan edip, vatan ve bayrağına sahip çıkmıştır. Bugün bizlere düşen görev; atalarımızın bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ ni sonsuza kadar yaşatarak, birlik ve beraberliğimizi korumak, milli değerlerimize sahip çıkarak, bizden sonraki nesillere emanet etmektir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.'' dedi.

T.C. Kağıthane Belediye Başkanlığı -- Copyright © 2017